De Zeekant van Nederland

De Zeekant van Nederland

De zeekant van Nederland

waar verbinding voelbaar is

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor u ligt een compleet overzicht van het grootste natuurgebied van Nederland. Met dit boek verwacht ik te inspireren, evenals het voor mij inspirerend was om aan te werken. Al bladerend, lezend en kijkend naar de foto’s, het voelt als reizen.

De zeekant belicht in de richting Zuidwest-Zeeland naar Noordoost-Groningen en daarbij vijf keer ’links af’ voor een ontspannen en kenmerkend eilandgevoel aan de Wadden.

Naast de variatie in het landschap, historisch besef, cultureel erfgoed, internationale logistiek en bedrijvigheid, toerisme, de mens in beweging en het toekomstgericht rekening houden met de kracht van water, dragen ook alle seizoenen bij aan een kleurrijk geheel. Door de geïllustreerde inhoudsopgave en de nationale driekleur steeds paraat in de kantlijn, blijft het duidelijk waar u zich al bladerend aan de zeekant bevindt.

De getijden, vuurtorens, windmolens, Deltawerken en de meer dan 700 afbeeldingen met begeleidend schrijven zorgen voor juist die informatie, die het gevoel voor en een verblijf aan de zeekant nog intenser en meer verbonden kunnen maken.

Met de hoopvolle gedachte dat dit boek een positieve bijdrage zal leveren aan verbinding en saamhorigheid tussen alle Nederlanders en zij die met interesse naar ons land kijken, wens ik u keer op keer een vreugdevolle beleving met de zeekant van Nederland.