Grafische vormgeving: wat wil jij leren?

Grafische vormgeving: wat wil jij leren?

Voor het NHBO (Verkort beroepsonderwijs), waar ik docent grafisch vormgeving ben, werd ik onlangs geïnterviewd.

“Grafische vormgeving opleidingen van NHBO zijn in trek. Het afgelopen jaar is het aantal inschrijvingen met maar liefst 50 procent gegroeid! En ook in 2019 blijft dit aantal groeien. Logisch, want steeds meer bedrijven richten zich op digitale vormgeving. Hierdoor wordt steeds vaker van werknemers gevraagd om vormgevingscapaciteiten in huis te hebben. Marian Hamilton, docent Grafische Vormgeving bij NHBO, heeft de beroepstak van dichtbij zien ontwikkelen. Ze begeleidt haar studenten nu bij het aanleren van de juiste vaardigheden.

Marian was van jongs af aan al bezig met creëren. “Vroeger al, op de basisschool, had ik veel plezier in tekenen. Dit bleef ik houden, en ben na mijn middelbare school Grafisch Vormgeving gaan studeren aan het Sint Lucas. Deze studie richtte zich vooral op decoreren en etaleren, 2D- en 3D vormgeving. Al snel ging ik meer commercieel aan de slag. Tijdens mijn studiejaren begon ik al als zelfstandige voor kleine opdrachtgevers en na mijn afstuderen ging ik aan de slag bij een reclamebureau.””

… Lees het hele interview:

blog-post