Stop Motion workshops

Stop Motion workshops

Er is zoveel variatie mogelijk met Stop Motion dat het een uitdagende workshop is voor veel verschillende leeftijden. Veel voorbeelden te vinden om de leefwereld van de kinderen aan te spreken. De lessen bevatten natuurlijk ook meer uitleg over het ontstaan van film door de wetenschap, mooie korte films van bijvoorbeeld kunstenaars PES, Stopmotion reclame’s of Stopmotion videoclips. Het vak Beeldend is veel meer dan tekenen, schilderen en kleien. Veel kinderen die zeggen dat ze niet creatief zijn (wie heeft dat tegen hen gezegd?) zijn enthousiast aan het werk en komen met heel creatieve filmpjes als ze een bakje ‘rommel’ hebben om iets te bedenken. Goede oefening om in een schroefje of een paperclip iets anders te zien. De fantasie slaat wel degelijk op hol met dit soort materialen.